ایمپلنت دندان
همانطور که میدانید با گذشت زمان بسیاری از افراد بنا به دلیل های مختلفی همچون کشیدن دندان، پیری و… دندان های خود را از دست می دهند. این موضوع نه تنها در جویدن وغذا خوردن تاثیر منفی می گذارد، بلکه باعث ایجاد مشکل در ظاهر و لبخند شما نیز می شود.به همین دلیل افراد به دنبال روشی برای جایگزین کردن دندان های ازدست رفته هستند.
در گذشته پروتز دندان متحرک یا همان دندان مصنوعی بسیار رایج بود و باتوجه به انواع مشکلاتی که ایجاد می کرد، روشی دائمی برای دندان های از دست رفته جایگزین شد به نام “ایمپلنت دندان” و خوشبختانه با فراگیر شدن ایمپلنت دندان دغدغه افراد برای دندان های از دست رفته برطرف شد . امروزه ایمپلنت دندان، بهترین و نزدیک ترین جایگزین برای دندان طبیعی است چرا که با ثبات و محکم در جای خود ثابت می ماند، بدون نیاز به پشتیبانی دندانهای مجاور.
استفاده از ایمپلنت هیچ مشکلی به وجود نمی آور د و افراد می توانند مادالعمر از آن استفاده کنند. در حقیقت “ایمپلنت دندان” یا “فیکسپچر” یک ریشه مصنوعی پیچ مانند از جنس تیتانیوم است. به جای ریشه دندان طبیعی در استخوان فک کاشته می شود و سپس بر روی آن تاج مصنوعی یا روکش نصب می شود. همان طور که دندان طبیعی روی ریشه سوار شده دندان پروتزی یا روکش دندان نیز بر روی ریشه مصنوعی کاشته شده سوار می شوند. همچنین این فیکسچرها، قطعاتی در اندازه دندان طبیعی و اندازه ریشه دندان هر فرد باتوجه به قالب گیری انجام شده با دقت بسیار زیادی ساخته می شوند که از نظر ظاهری با دندان طبیعی برابری میکند.
ایمپلنت دندان چیست؟
به زبان ساده، ایمپلنت پروتزی است که برای جایگزینی دندانهای کشیده شده استفاده میشود. بیمارانی که دندانهای خود را از دست داده باشند، میتوانند از ایمپلنت دندان برای جایگزینی این دندانها استفاده کنند. این روش به کمک یک عمل جراحی انجام میشود. به نحوی که پایههای فلزی و پیچ مانند جایگزین ریشه دندان میشوند و سپس پروتزهای طراحی شده روی این پایهها نصب خواهند شد.
شرایط لازم برای انجام ایمپلنت دندان
بیمارانی که ایمپلنت دندان انجام می دهند باید از سلامت خوبی برخوردار باشند.
سبک زندگی سالم و لثه های سالم داشته باشند.
استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت ها داشته باشند.
متعهد به رعایت بهداشت دهان و دندان عالی و تحت ویزیت منظم دندانپزشکی باشند.
هزینه ایمپلنت چقدر است؟
هزینه ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد که میتوان آنها را به طور کلی در دستههای زیر طبقهبندی کرد:
نوع ایمپلنت
ایمپلنتهای استاندارد: این نوع ایمپلنتها رایجترین نوع ایمپلنت هستند و برای اکثر افراد مناسب میباشند.
ایمپلنتهای کوتاه: این نوع ایمپلنتها برای افرادی که استخوان فک کافی ندارند، مناسب هستند.
ایمپلنتهای باریک: این نوع ایمپلنتها برای فضاهای باریک بین دندانها مناسب هستند.
ایمپلنتهای زیگوماتیک: این نوع ایمپلنتها برای افرادی که استخوان فک ضعیف یا تحلیل رفته دارند، مناسب هستند.
برند ایمپلنت
برندهای مختلف ایمپلنت، قیمتهای متفاوتی دارند. برندهای معروف و باکیفیت معمولاً قیمت بالاتری دارند.
محل قرارگیری ایمپلنت
هزینه ایمپلنت در فک بالا و فک پایین میتواند متفاوت باشد. ایمپلنت در فک بالا به دلیل وجود سینوس، ممکن است نیاز به عمل جراحی پیوند استخوان داشته باشد که به هزینه نهایی اضافه میکند.
تعداد ایمپلنتها
هرچه تعداد ایمپلنتها بیشتر باشد، هزینه نهایی نیز بیشتر خواهد بود.
دستمزد دندانپزشک
دستمزد دندانپزشک با توجه به تجربه، تخصص و مهارت او میتواند متفاوت باشد.
هزینههای جانبی
هزینههای جانبی مانند عکسبرداری، آزمایش خون، قالبگیری، جراحی و پروتز نیز به هزینه نهایی اضافه میشوند.
نوع پروتز
نوع پروتز (روکش، بریج یا پروتز متحرک) که روی ایمپلنت قرار میگیرد، میتواند بر هزینه نهایی تأثیر بگذارد.
مراحل ایمپلنت دندان
معاینه توسط متخصص ایمپلنت و بررسی آسیب های موجود دندانی
کشیدن دندان (در صورت نیاز)
پیوند استخوان : (برای بهبود محل استخوان سالم برای نصب ایمپلنت، متخصص دندان شما ممکن است پیوند استخوان را انجام دهد.)
کاشت اصلی ایمپلنت : (قرار دادن ریشه ایمپلنت که فیکسچر هم نامیده می شود) در این مرحله جایگذاری می شود. متخصص در این مرحله ایمپلنت دندان و احتمالا یک تاج موقت را قرار می دهد. این روش برای هر ایمپلنت تنها یک ساعت یا بیشتر به طول می انجامد. لثه بخیه زده می شود و ایمپلنت به طور کامل پوشانده می شود.
توجه : (در این مرحله شما هنوز دندان اصلی ایمپلنت را ندارید و در دهان شما حفره وجود دارد. برای حفظ زیبایی و اعتماد به نفس میتوان از یک دندان مصنوعی موقت تا زمان قرار گیری دندان اصلی استفاده کرد.)
بهبود استحوان فک : بعد از جایگذاری ایمپلنت، باید به استخوان زمان کافی داده شود تا رشد و بهبود پیدا کند و اطراف ایمپلنت را به طور کامل بپوشاند. رشد استخوان در این مرحله باعث می شود تا ایمپلنت از استحکام کافی برخوردار باشد.
قرار دادن پایه ایمپلنت : اباتمنت یا پایه دندان ایمپلنت در این مرحله انجام می گیرد. پایه دندان که رابط بین تاج دندان و ریشه است، زمانی نصب می شود که استخوان از استحکام کافی برخوردار باشد و به خوبی اطراف ایمپلنت را پوشانده باشد.