لمینیت دندان


لمینت دندان یکی از بهترین و پرطرفدار ترین روش‌های اصلاح طرح لبخند است، در واقع این روش برای اشخاصی که مشکلات ظاهری دندان دارند بسیار مناسب است که امروزه می‌تواند در بعضی مواقع به جای ارتودنسی و سایر روش‌های قدیمی تر مورد استفاده قرار گیرد و تغییرات زیادی در ظاهر دندان در یک جلسه ایجاد کند. در ادامه مطلب به جزئیات بیشتری از این روش خواهیم پرداخت.

در لمینت دندان، دندانپزشک زیبایی لایه ای از مواد مخصوص که همرنگ و هم‌شکل دندان‌ها است را بر روی دندان قرار می‌دهد. با لمینت شما می‌توانید پس از رفع پوسیدگی دندان‌ها، بد فرمی و بد رنگی را اصلاح کنید. به طور کلی برای رفع مشکلات زیر از لمینت‌های سرامیکی و لمینت‌های کامپوزیتی استفاده می‌شود.

– شکستگی دندان
– بدرنگی دندان
– ترک خوردگی
– جایگزین ارتودنسی
– کاهش فضای بین دندان
– کجی و بدشکلی دندان
– اصلاح سائیدگی
– زیباسازی لبخند

انواع لمینت دندان

لمینت سرامیکی

نوعی پوشش از جنس سرامیک به نام ونیر پرسلن یا لمینت سرامیکی که برای پوشاندن عیوب ظاهری دندان به کار برده می شود. اصلاح نامرتبی ها، به هم ریختگی، کوتاهی و بلندی، اصلاح رنگ دندان و شکستگی های دندانی همه از ویژگی های لمینت سرامیکی است. لمینت سرامیکی همانند کامپوزیتی می تواند فاصله های بین دندان را از بین ببرد. برای بزرگ کردن دندان های ریز و بد شکل می توان از لمینت سرامیکی استفاده کرد.

لمینت کامپوزیتی (روش مستقیم)

لمینت کامپوزیتی یا اى پى اس ونیر ماده‌های همرنگ دندان محسوب می‌شوند که در اغلب موارد در مطب‌دندان پزشکی ساخته می‌شوند؛ و در بیش‌ترین زمان در یک الی دو جلسه با در نظر گرفتن سطح کار، میزان آسیب و بد شکلی دندان، فاصله‌های دندان روی دندان‌های فرد چسبانده می‌شود. این لمینت از جنس پلیمر ساخته می‌شود، به همین علت در بیش‌تر کشور‌ها به این نوع لیمنت‌ها به نام ترمیم‌های پلاستیکی شناخته می‌شود.

برای اعمال کردن این نوع لمینت‌ها احتیاجی به قالب گیری در لابراتور نیست و شاید احتیاجی هم به تراش دادن دندان‌ها نباشد و به طور مستقیم بتوانید کامپوزیت را با کمک اشعه روی دندان‌ها بچسبانید و به طور پوششی محافظ روی مینای دندان‌ها قرار بگیرد.

مزایای لمینت کامپوزیتی

قابلیت بارگشت پذیری
عدم نیاز به تغییر ساختار دندان
طول درمان کوتاه
دارای ظاهر طبیعی
قیمت مناسب‌تر
معایب لمینت کامپوزیتی
طول عمر پایین
مقاومت پایین
امکان تغییر رنگ
ظاهر مصنوعی

لمینت دندان بدون تراش

این نوع از لمینت‌ها آن قدر نازک هستند که برای نصب آن‌ها روی دندان احتیاجی به تراش دادن مینای دندان‌ها نیست. در اصل وصل کردن این نوع لمینت‌ها به دندان‌ها در حالت غیر تهاجمی انجام می‌شود. لمینت‌هایی که بسیار نازک هستند در کشور ایران ساخته نمی‌شوند، به همین خاطر رنگ و قالب انتخاب شده باید به وسیله لابراتور به نمایندگی کشور‌های همسایه انتقال داده می‌شود که ممکن است ساختن آن‌ها در حدود سه الی چهار هفته نیز وقت ببرد.

در این روش فرد احتیاجی به استفاده از لمینت موقت نیست چرا که مینای دندان در این روش تراش داده نشده است، به همین ترتیب در جلسه دوم که به طور تخمینی یک ماه بعد از قالب گیری دندان‌ها است، لمینت‌ها روی دندان‌ها نصب می‌شود.

این مدل از انواع لمینت دندان پرطرفدارترین روش است؛ چراکه در این روش دندان به هیچ وجه تراش داده نخواهد شد.

مزایای لمینت بدون تراش

کوتاه بودن مدت زمان آماده سازی
آسیب بسیار کم به دندان
بدون نیاز به بی حسی
امکان ترمیم
ماندگاری بالا
معایب لمینت بدون تراش
هزینه بالا
نازک بودن
نامناسب برای رفع بهم ریختگی‌های شدید دندان
روش پیچیده

لمینت های موقت (غیر دائمی)

یکی دیگر از انواع لمینت‌های موجود در بازار لمینت های موقت (غیر دائمی) هستند. این نوع لمینت‌ها معمولا راهکاری موقت برای زیبایی ظاهری لبخند است. این لمنت‌ها معمولا از جنس رزین انعطاف‌پذیر هستند که گاهی برای محافظت از دندان نیز مورد استفاده قرا می‌گیرند.

مزایا
محافظت از دندان
روشی کم هزینه
عدم نیاز به جراحی
عدم آسیب به دندان
کمک به پنهان کردن عیوب دندان
معایب
روش موقت
نامناسب برای رفع ایرادات جدی دندان
ظاهر غیر طبیعی
عمر کوتاه


لمینت چینی

لمینت چینی یکی از شناخته شده‌ترین روکش‌های موجود در بازار دندان پزشکی به شمار می‌رود. باید بدانید این لمینت از دهه 1930 استفاده شده است و روشی قدیمی شناخته می‌شود. ساختار سرامیکی این لمینت باعث می‌شود روکش همرنگ دندان بوده و حالت طبیعی داشته باشد. این نوع لمینت برای افرادی که قصد ایجاد تغییرات جزئی در دندان‌های خود را دارند بسیار کاربردی است.

مزایای لمینت چینی

ظاهر طبیعی
قوی و با دوام
بدون واکنش‌های آلرژیک
سازگار با ساختار دندان
معایب لمینت چینی
قیمت بسیار بالا
تعمیر دشوار
آسیب به مینای دندان

مراحل انجام لمینت دندان

ویزیت توسط دندانپزشک
در مرحله نخست برای اجرای لمینیت دندان، فرد در مطب توسط دندانپزشک زیبایی معاینه‌شده تا وضعیت دندان‌ها به‌صورت کامل بررسی شود. در این مرحله اگر نیاز باشد، دندانپزشک فتوگرافی دندان را نیز برای شخص تجویز کرده تا وضعیت دندان‌ها به صورت کامل بررسی شود.

آماده‌سازی و تراش دندان‌ها
دومین مرحله از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار بوده و دقت و مهارت دندانپزشک در اجرای موفق آن خیلی مؤثر است. در این مرحله دندان‌ها، بر حسب نیاز و تشخیص دندانپزشک تراش داده می‌شوند. البته شاید در این مرحله ضمن تراش دندان‌ها، در صورت نیاز برخی ترمیم‌های جزئی و رفع پوسیدگی هم انجام شود.

قالب‌گیری و تعیین رنگ
در مرحله سوم دندانپزشک از دندان یا دندان‌ها تراش داده شده قالب‌گیری کرده و قالب مورد نظر را به همراه رنگ تعیین شده، سفارش‌ها و توصیه‌های لازم به لابراتوار پروتزهای دندانی ارسال می‌کند.(تعیین رنگ به درخواست خود بیمار و با راهنمایی و مشاوره دندانپزشک انجام می‌شود).

ساخت لمینت در لابراتوار دندانی
در مرحله چهارم، تکنسین پروتزهای دندانی سفارش دریافتی را بر اساس تعداد واحد دندانی، نوع متریال مصرفی، نوع رنگ تعیین شده و … طراحی کرده و درست می‌کند.

نصب لمینت روی دندان
بعد از این که لمینت‌ها در لابراتوار پروتزهای دندانی ساخته شده و به مطب ارسال شدند، در جلسه نهایی لمینت‌های ساخته‌شده روی دندان‌ها قرار می‌گیرند. دندانپزشک از سمان(نوعی چسب‌ رزینی قوی) برای نصب لمینت‌ها روی سطح دندان‌ها استفاده می‌کند.