برخی از افراد با گذشت زمان بنا به دلایل متعددی همچون پیری، ضربه و تروما، تحلیل شدید استخوانی، کشیدن دندان و… دندان های خود را از دست می دهند. این موضوع علاوه بر این که باعث ایجاد مشکل در ظاهر و طرح لبخند فرد می شود، می تواند در صحیح جویدن و غذا خوردن نیز تاثیر منفی بگذارد. بسیاری از افراد به دنبال یک روش دائمی برای جایگزینی این دندان های از دست رفته هستند. تا چند سال گذشته انجام پروتز های متحرک (دندان مصنوعی) میان این افراد بسیار رایج بود. مشکلاتی که این درمان ایجاد می کرد شامل لقی و گیرغذایی و تحلیل بیشتر فک، باعث شد که روش بهتری به نام ایمپلنت جایگزین آن شود. ایمپلنت روشی دائمی برای دندان های از دست رفته می باشد. خوشبختانه امروزه با فراگیر شدن ایمپلنت اینگونه افراد دیگر دغدغهای برای از دست دادن دندان های خود ندارند و دیگر به سراغ پروتز های متحرک (دندان مصنوعی) نمی روند. ایمپلنت جایگزین ریشه های دندان می شود و یک پایه قوی برای دندان دائمی یا متحرک ایجاد می کنند که با دندان های طبیعی شما سازگاری دارد و به شما علاوه بر توانایی جویدن غذا نمای دندان واقعی را نیز می بخشد.
ایمپلنت دندان، یک نوع دندان مصنوعی است که جایگزین خوبی برای پر کردن جای دندانهای از دست رفته است. آنچه که در درمان و انتخاب روش مناسب اهمیت دارد، مراجعه به متخصص ایمپلنت است. جراحی ایمپلنت دندان میتواند روندی بسیار پیچیدهای باشد و یک متخصص ایمپلنت دندان بهترین فرد برای انجام آن است . حتی اگر به متخصص ایمپلنت خود اعتماد کامل دارید قبل از انجام درمان، مشاوره کاشت ایمپلنت را به طور کامل انجام دهید و کاملا آگاهانه نسبت به رفع مشکلات بی دندانی خود اقدام کنید.
یکی از گستردهترین سوالات بیماران این است که بهترین ایمپلنت چیست یا به عبارتی بهترین برند برای کاشت ایمپلنت دندان کدام است؟ برندهای ساخت کشور کره، سوئیس، آلمان و امریکا از جمله معروفترین برندهای ایمپلنت دندان در ایران هستند. ایمپلنت دندان ساخت هر یک از این کشورها بسیار با دوام و با کیفیت است. همچنین تفاوت بارزی بین ماندگاری ایمپلنت ساخت این برندها وجود ندارد.
مارکهای معروف ایمپلنت دندان
اشترومن یا استرامان (Straumann) ساخت سوئیس
دنتیس (Dentis) کره ای
مگاژن (Megagen) کره ای
چرا باید ایمپلنت انجام دهیم؟
ظاهر طبیعی و عملکرد مناسب
ایمپلنت های دندانی طوری طراحی شده اند که ساختار و عملکردی کاملا نزدیک و مطابق دندان های طبیعی داشته باشند. غذا خوردن و صحبت کردن با ایمپلنت دندان مانند دندان طبیعی است.
طول عمر و ماندگاری
طول عمر ایمپلنت های دندانی به عوامل مختلفی از جمله؛ نوع روش انجام ایمپلنت، جنس ایمپلنت استفاده شده، سلامت بافت لثه و سایر دندان ها بستگی دارد اما در این میان یک عامل تعیین کننده وجود دارد و آن هم نحوه مراقبت است. این فاکتور به قدری مهم است که اگر شما از بهترین برند ایمپلنت هم استفاده کنید اما بعد از آن مراقبت های لازم صورت نگیرد، تاثیرات مخربی در طول عمر آن دارد. درواقع ماندگاری بالا یکی از دلایل محبوبیت ایمپلنت ها به شمار می رود.
حفظ تراکم استخوان
در بین روش های جایگزینی دندان، ایمپلنت تنها روشی است که پایه ی آن مانند ریشه ی دندان عمل کرده و درون استخوان فک قرار می گیرد. جنس این پایه ها از تیتانیوم و سازگار با بدن است که به مرور زمان با بافت استخوان پیوندی قوی برقرار کرده و از این طریق از تحلیل بافت استخوان جلوگیری به عمل می آید. ایمپلنت دندان باعث رشد استخوان اطراف خود می شود و بدین گونه هم میزان استخوانی که باید از ایمپلنت پشتیبانی کند، تقویت می شود و هم از دفرمه شدن وتحلیل استخوان فک جلوگیری می شود.
میزان موفقیت
طبق بررسی های انجام شده، ایمپلنت دندان درمانی است که در 98 درصد بیماران موفقیت آمیز آمده بوده. دلیل این موفقیت می تواند به خاطر جنس خاص ایمپلنت ها باشد که سازگار با بدن بوده و واکنش های آلرژیک ایجاد نمی کنند.
مراحل ایمپلنت دندان
جراحی ایمپلنت دندان معمولاً یک جراحی سرپایی است که به صورت مرحله ای و با زمان بهبودی بین مراحل انجام می شود. روند قرار دادن ایمپلنت دندان شامل مراحل زیر می باشد:
معاینه فرد و تعیین نوع و تعداد ایمپلنت
برداشتن دندان آسیب دیده ( کشیدن دندان ) در صورت نیاز
آماده سازی استخوان فک ( پیوند استخوان ) در صورت نیاز
کاشت پایه ایمپلنت
رشد و ترمیم استخوان
انتخاب رنگ و انجام قالب گیری و ارسال برای لابراتور
قرار دادن نهایی ایمپلنت