ارتودنسی چیست؟

یکی از شاخه های دندانپزشکی ارتودنسی می باشد که در رفع ناهنجاری ها جلو بودن فک بالا یا فک پایین، روی هم افتادگی دندان ها، کج بودن دندان کمک می کند. ارتودنسی حتی فاصله بین دندان ها را از بین می برد و لبخندی زیبا را به شما هدیه می دهد. طول درمان ارتودنسی یکسان نیست چراکه ناهنجاری های دهان و سن بیماران از عوامل مهم و تاثیر گذار برروی مدت زمان درمان می باشد. تشخیص میزان ناهنجاری و نوع آن را متخصص ارتودنسی در طی معایناتی که انجام می دهد به دست می آورد. با کمک ارتودنسی می توان دندان های صاف و یک دست داشته باشیم.همچنین ارتودنسی با فشار ملایمی که بر روی دندان ها وارد می کند به مرور زمان دندان ها را منظم کنار هم قرار می دهد. مرتب بودن دندان ها تاثیر زیادی برروی چهره افراد میگذارد حتی در نحوه حرف زدن افراد نیز تاثیر گذار است. اگر فکر می کنید که نیاز به ارتودنسی دارید حتما ابتدا با متخصص ارتودنسی مشورت کنید و پس از انجام معاینات لازم اقدام به انجام ارتودنسی کنید.

انواع ارتودنسی

1. سیم های سنتی فلزی ( ثابت )
ارتودنسی ثابت یکی از درمان های کارآمد با عملکرد بالا است که در این ارتودنسی ها به کمک سیم و نگین هایی که بر روی دندان های شما توسط متخصص ارتودنسی دندان متصل می شود، به مرور زمان دندان های شما را جا به جا می کند و همچنین به کمک کش هایی که به عنوان کش های رنگی نیز شناخته می شود، ناهنجاری فکی، زاویه تماس دندان های بالا و پایین را درمان می کنند.

مراحل ارتودنسی ثابت
۱- معاینه توسط متخصص ارتودنسی و بررسی ناهنجاری های موجود و احتمالی فک
۲- گرفتن عکس های OPG رادیولوژی و مطلع شدن از نحوه ی قرار گیری ریشه های دندان
۳- مشخص شدن نوع ارتودنسی
۴- میزان هزینه ارتودنسی ثابت
۵- برنامه ارتودنسی دقیق به بیمار ارائه خواهد شد.

2. ارتودنسی لینگوال ( ثابت ) 
ارتودنسی لینگوال یا ارتودنسی پشت دندانی، ارتودنسی است که براکت ها سیم ها، در پشت دندان ها چسبانده می شوند به همین دلیل دیگر سیم ها و براکت دیده نمی شوند و زیبایی لبخند و اعتماد به نفس در افراد به طور کامل حفظ می شود. همچنین میتوان این نوع ارتودنسی دندان را جزوی از انواع ارتودنسی نامرئی دانست زیرا دستگاه های ارتودنسی بصورت نامرئی در پشت دندان ها متصل می شوند.

3. ارتودنسی نامرئی ( متحرک )
در این روش افراد می توانند از بریس نامرئی، متحرک و راحتی استفاده کنند که به هیچ وجه جلب توجه نمی‌کند و مشخص نیست که دندان های خود را ارتودنسی کرده اید. در ارتودنسی نامرئی دندان از مواد پلاستیک شفاف و سخت برای ردیف کردن دندان‌ ها استفاده می‌ شود. بریس اینویزیلاین یا ارتودنسی نامرئی برای کودکان و بزرگسالان از پلاستیک شفاف ساخته شده و به همین خاطر تقریباً قابل رویت نمی باشد.

2. ارتودنسی سرامیکی ( ثابت )
این اقلام به همان شیوه سیم های سنتی عمل می کنند، اما براکت ها از یک ماده سرامیکی روشن و شفاف ساخته می شوند. اصلی ترین مزیت این نوع از براکت ها همرنگ بودن آن با دندان ها و دیده نشدن آن ها می باشد. و برای افرادی که دندان های نامرتبی دارند و نیاز به ارتودنسی دارند و از طرفی هم نمی خواهند ظاهر زننده ای داشته باشند خیلی می تواند مفید باشد.ارتودنسی سرامیکی یکی از پرطرفدارترین روش های ارتودنسی است.

ارتودنسی چقد طول می کشد؟

مدت زمان ارتودنسی برای هر بیمار متفاوت خواهد بود. زمان درمان ارتودنسی به سن و نوع ناهنجاری دندان بیمار متفاوت بوده. اما به طور معمول مدت زمان ارتودنسی ثابت حداقل ۱.۵ سال تا ۳ سال می باشد. در ارتودنسی متحرک این زمان کاملا نامعلوم است. مرتب استفاده کردن از پلاک های دندانی به طول دوره درمان کمک بسزایی می کند.